hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nincs vallásszabadság, ha a hívőket korlátozzák
Sam Brownback: Európa sok országában hátrány a kereszténység

2019. 11. 21.
Trump utazó nagykövete a Heteknek adott interjújában elmondta, hogy szerinte az igazi nyílt társadalomban mindenkinek szabadon lehet megvallania és gyakorolnia a hitét.

Egy éve járt Magyarországon Sam Brownback, az amerikai elnök által a nemzetközi vallásszabadság ügyével megbízott utazó nagykövet. Akkor  Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott találkozóján a nagykövet elismerte Magyarországnak az üldözött keresztények védelmében tett erőfeszítéseit.

Most azt kérdeztük a nagykövettől, hogy egy év távlatában miként látja térségünkben a vallásszabadság helyzetét, és az amerikai kormány miként ítéli meg azt, hogy a keresztényeket nemcsak a Közel-Keleten érik atrocitások és hátrányok, hanem Európában is. Sam Brownback – aki Brüsszelből válaszolt a Hetek kérdésére – elmondta, hogy Washingtonban aggodalommal figyelik azt, amikor hívőket hátrányok érnek a mindennapi életben, és a demokratikus alapelveket megsértve nem biztosítják számukra a vallás- és szólásszabadságot.

„Bár azt nem állíthatom, hogy az európai társadalmak egyértelműen vallásellenes irányt vettek, de meggyőződésem, hogy a kormányzatoknak sokkal befogadóbbaknak kellene lenniük az ezekben a társadalmakban élő hívők felé. Fontos lenne az is, hogy egyértelműen képviseljék azt, miszerint a vallásszabadság jó dolog, és a hívő emberek otthon érezhetik magukat ezekben a társadalmakban. Csak az a valóban nyitott társadalom, ahol a hitet szabadon lehet hirdetni és gyakorolni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!