hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A klímaváltozás ne politika legyen, hanem feladat!
Interjú Nagy István agrárminiszterrel

2019. 11. 21.
Méltatlannak tartja a korrupciós vádakat; a gazdák összefogását tekinti kitörési pontnak; a klímaváltozásra pedig fásítással, öntözésfejlesztéssel és szegletes lednekkel válaszolna Nagy István agrárminiszter.

Brüsszelben is téma volt az a The New York Timesban megjelent cikk, amely szerint az európai agrártámogatási rendszer szándékosan zavaros, illetve korrupt. Az írásban Magyarország hangsúlyosan szerepel. Olvasta?     

– Igen, olvastam, és végtelenül félreértelmezhetőnek, félrevezetőnek tartom. Magyarország ugyanis élen jár a degresszió terén, ami azt jelenti, hogy a területalapú támogatások 1200 hektár feletti részét a tulajdonosok nem kapják meg. Aki állatot tart, annál ez a határ 1800 hektár. Ennek pont az az értelme, hogy a rendszer aránytalanságait tompítsuk. Az európai országok közül ezt mi vezettük be először, és a legszigorúbb módon. Ezek után bennünket pellengérre állítani mindenféle feltételezett adatokkal, enyhén szólva nem tisztességes.

Ez befolyásolhatja az uniós agrártámogatásokról szóló vitát?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!