hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A klímaváltozás ne politika legyen, hanem feladat!
Interjú Nagy István agrárminiszterrel

2019. 11. 21.
Méltatlannak tartja a korrupciós vádakat; a gazdák összefogását tekinti kitörési pontnak; a klímaváltozásra pedig fásítással, öntözésfejlesztéssel és szegletes lednekkel válaszolna Nagy István agrárminiszter.

Brüsszelben is téma volt az a The New York Timesban megjelent cikk, amely szerint az európai agrártámogatási rendszer szándékosan zavaros, illetve korrupt. Az írásban Magyarország hangsúlyosan szerepel. Olvasta?     

– Igen, olvastam, és végtelenül félreértelmezhetőnek, félrevezetőnek tartom. Magyarország ugyanis élen jár a degresszió terén, ami azt jelenti, hogy a területalapú támogatások 1200 hektár feletti részét a tulajdonosok nem kapják meg. Aki állatot tart, annál ez a határ 1800 hektár. Ennek pont az az értelme, hogy a rendszer aránytalanságait tompítsuk. Az európai országok közül ezt mi vezettük be először, és a legszigorúbb módon. Ezek után bennünket pellengérre állítani mindenféle feltételezett adatokkal, enyhén szólva nem tisztességes.

Ez befolyásolhatja az uniós agrártámogatásokról szóló vitát?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!