hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Rakonczay Gáborral
Ötven nap a senki földjén

2018. 11. 08.
Ezer kilométer a fagyos sarki rónaságon - ez vár idén novemberben Rakonczay Gáborra, aki első magyarként vállalkozott arra, hogy gyalog sétál el az Antarktisz partjától a Föld legdélibb pontjáig.

Az expedíció bemutatóján azt mondtad, hogy a Déli-sark meghódítása gyermekkori álmod, eddig mégis a vakmerő óceáni hajózásokkal szereztél hírnevet. Miért nem rögtön a jég birodalma felé vetted az irányt?

– Az igazság az, hogy nekem elég sok gyermekkori álmom volt, ezért sorba kellett állítanom őket. Ezek közül a hajózás tűnt a legmegvalósíthatóbbnak. Először vitorlázni akartam, de ahhoz drága hajó kell és egy csomó felszerelés. Akkor arra gondoltam, hogy ha eveznék, az lecsökkenthetné a költségeket. Természetesen az első út után kiderült, hogy az evezés is nagyon sok pénzbe kerül, ráadásul egy csomó tudás is szükséges hozzá. Ezt sehogy sem lehet kikerülni.

Mi a legfőbb kockázati tényező, ami megakadályozhatja az út sikerét?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!