hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A fejben kevesebb a tudás, a szívben kisebb a tűz
Beszélgetés Máté Krisztina műsorvezetővel

2018. 03. 14.
Hatalmas sikert aratott az interneten Máté Krisztina örökbe- fogadásról készített riportfilmje, amelyet a Gólyahír Alapítvány felkérésére, az EMMI támogatásával készített. A producerrel a tévézés és az újságírás új generációjáról is beszélgettünk.

Mi fogta meg az örökbefogadás témájában? Van esetleg saját tapasztalata ezen a területen?

– Volt egy előzménye ennek a munkának, az Anyamonológok című kisfilmem, amit anyák napjára készítettünk. Személyesen nem vagyok érintett az örökbefogadásban, de az életet adó höl­gyek keresésében rutinossá váltam, mert az RTL-en negyedik évadára készülő Keresem a családom! című műsor producereként nagyon sok ilyen és ehhez hasonló esettel találkozom. Megdöbbentő, hogy milyen sok örökbefogadott gyerek van Magyar­országon, és a legtöbb esetben a vér szerinti szülők felkutatásában vagy testvérek egymásra találásában segíteni tud a műsor. Nem mellesleg a baráti körömben is vannak örökbefogadó szülők, miattuk is fontos számomra, hogy az örökbefogadással kapcsolatos előítéletek lerombolásáért én is tegyek a rendelkezésemre álló lehetőségekkel. Meggyőződésem, hogy minden ezzel szembeni kritika hamis, tudatlanságból és információhiányból ered.

A külföldről átvett Keresem a családom! tévé­műsor sok esetben idealizálja egy elveszettnek hitt rokon felkutatását, a széttört kapcsolatok hely­reállását. A magyar változat mennyire tudja követni a „végén mindenki boldog” tematikát?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!