hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mándoki: „Európa jövője a szabad nemzetek jövője”
Hetek-interjú Mándoki Lászlóval

2018. 01. 11.
December 29-én Charlie életmű­koncertjén lépett fel a Sportarénában, január végén viszont ő látja vendégül régi barátját a Madison Square Gardenben, a Man Doki Soulmates koncertjén.

Milyen előadók, zenekarok hatottak önre a pályája elején?

– 16 évesen Syrius-koncertekre jártam, ahol össze is barátkoztunk Jackie-vel (Orszánszky Miklós – a szerk.), aki később a Mándoki Trióval is játszott, és Pataki Lacival (Ráduly Mihály mellett a Syrius egyetlen, még élő tagjával – a szerk.), akivel máig szorgalmasan ápoljuk a barátságunkat. Tudod, 16 évesen nem hittem volna, hogy a kommunisták szét fogják dúlni ezt a zenekart. A Syrius olyan etalon volt a magyar könnyűzenében, hogy a magamfajta naiv kölykök szemében sérthetetlennek tűntek.

Egyébként a szétverésnek mi volt az oka? Puszta gonoszság volt, ártani akarás, vagy helyet készítettek más zenekaroknak?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!