hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ehhez a munkához nagyon szeretni kell az iskolámat”
Interjú a budapesti Fazekas Gimnázium volt igazgatójával

2017. 11. 02.
„Negyvenkét évet eufóriában töltöttem el, máig boldoggá tesz, hogy taníthattam, de az igazgatás hiányzik a legkevésbé”– mondja Hámori Veronika. A legendás matematikatanár, az idei Príma Primissima díj egyik jelöltje 15 évig volt a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

A Fazekas stabilan tartja első helyét a hazai gimnáziumok rangsorában. Hogyan volt képes megőrizni a színvonalat?

– Van egy olyan érték a Fazekasban, aminek a több mint száz éves létét köszönheti, ez pedig a tudás és a tudás birtokosainak a tisztelete. 1911-ben azért hozták létre, hogy a frissen végzett tanárjelöltek ott gyakorolhassanak. Kezdettől mintaiskola volt, amihez olyan emberek kellettek, akik nemcsak jól tanítanak, hanem módszertant is tudnak tanítani – ez egy külön képesség. Hamar híre ment, hogy kiváló pedagógusok vannak az iskolában, és ez kezdettől odavonzotta a tanulni akaró gyerekeket. S ha valaki ezzel az attitűddel érkezik ide, azt nagyon magas szintre – a képességeinek a határáig – el lehet juttatni. Az eredmények pedig elvitathatlanok.

Nem kevés tapasztalatot jelenthet, hogy az iskola, amely egyben módszertani központ is, az egész 20. századot túlélte.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!