hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nyugat nem akarja hallani
Interjú a keresztényüldözés elleni államtitkárság vezetőjével

2017. 10. 19.
Év végéig akár 2,5 milliárd forintra is nőhet az az összeg, amit a magyar állam az üldözött keresztények megsegítésére fordít – mondja Azbej Tristan, a témáért felelős helyettes államtitkár.

A szélesebb közvélemény az Ön nevét a Gyere Haza Alapítvány kapcsán ismerte meg – a Hetek is írt a külföldön élő magyarok hazatérését segítő projektről. Aztán megjelent egy hír, hogy Izraelbe ment dolgozni. Feloldaná ezt az ellentmondást?

– Magyarország izraeli nagykövetségén kaptam álláslehetőséget, ami egy hazaszerető embernek visszautasíthatatlan ajánlat, hiszen az országom érdekeit a világ legérdekesebb és legnehezebb diplomáciai színpadán képviselhettem. Van, aki ezt úgy értelmezi, hogy gazdasági emigrációba vonultam, ám a személyes lehetőség mellett ez egy szolgálat is volt – amit a magyar külügy alkalmazásában, magyar kormánytisztviselőként, magyar felségterületen végeztem. 

Korábban hosszú évekig tanultam és éltem külföldön, több országban is, de el kellett döntenem, hogy egy nagyon jövedelmező karriert elindítva a kényelmes külhoni életet választom, vagy pedig a hazámban, a szeretteim körében próbálok megélhetést biztosítani magamnak, még ha ez kalandosabb is. Én az utóbbit választottam. Az alapítvánnyal pedig – amely egyébként még most is működik, és semmi köze nincs a később indult, Gyere haza, fiatal! nevet viselő kormányzati programhoz – a hasonló dilemma előtt álló, vagy éppen már a hazaköltözést fontolgató fiataloknak szerettem volna segíteni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!