hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Igyekszünk a Szentírás értékei alapján értelmezni a híreket”
Beszélgetés Tóth Gézával, a Hit Rádió ügyvezető igazgatójával

2017. 04. 13.
Hétfőtől új műsorstruktúrával jelentkezik a Hit Rádió. A csatorna megújulásáról és az elmúlt két évben megtett útról Tóth Gézával, a Hit Rádió ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Hétfőtől új műsorstruktúrával jelentkezik a Hit Rádió. Mi az átalakulás oka?

– Ez a megújulás két éve kezdődött, amikor is Rónai Egon programigazgató vette át a Hit Rádió irányítását. Az elmúlt két évben felépült egy komoly, közel hatvanfős csapat, akik a nulláról tanulták meg a rádiózást. Az első szakasz célja az volt, hogy felálljon egy stáb, akik biztonságban érzik magukat szerkesztőként, technikusként, valamint műsorvezetőként a mikrofon mögött. Nem lett rájuk nagyobb teher helyezve, gyakran választhattak a saját érdeklődésüknek megfelelő témát, megmaradhattak a komfortzónájukon belül. Egon nagyszerű munkát végzett, jó alapokról léphetünk tovább, a programigazgatói poszt megszüntetése óta pedig egy tapasztalt, gyakorlott újságírókból álló szerkesztőbizottság felel a tartalomért. Mostanra kialakult egy olyan szakmai minőség, amely alapján az élő műsoraink közéleti óráiban aktuálpolitikai témákkal is foglalkozhatunk.

Ami a tartalmi okokat illeti: látható, hogy a világban kulturális forradalom zajlik a hagyományos zsidó–keresztény értékrend ellen, amelynek során a család fogalmának átértékelése, a konzervatív értékrend lerombolása zajlik. Ennek a folyamatnak központi terepe a liberális média. Ezért is felértékelődött annak szerepe, hogy a hívők is kapjanak olyan, ellenőrzött információkat a világban zajló folyamatokról, amelyek alapján el tudják dönteni, melyik oldalra álljanak, kinek szavazzanak bizalmat, kit támogassanak. A rádió megújulását tehát ennek szellemében képzeljük el. Emellett hétfőtől új szignálokkal, és új station voice-szal találkozhattak hallgatóink, és hamarosan elérhetővé válik a rádió archívuma is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!