hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ránk néztek, és azt mondták, nincs sok hátra
Garamszegi József útja a drogoktól Jézusig

2017. 04. 21.
Gördeszka és kábítószerek: már egészen fiatal korában csak ez a kettő töltötte ki Garamszegi József életét. Aztán maradtak a drogok. Hiába teljesült az álma, és jutott ki Amerikába, a fiatalember nem tudott szabadulni a függőségből, egyre lejjebb csúszott. Ma viszont már feleségével, Edinával három gyermek szülei, és hasznos tagjai a magyar társadalomnak. Szabadulástörténet.

József: – Hányattatott gyermekkorom volt, édesapám alkoholproblémákkal küszködött. Ez tönkretette a házasságát, a nevelésünket. Nem érdekelte, hogy mivel töltjük az időnket, hogyan élünk, tanulunk-e, egyáltalán mi történik velünk. A nővéremmel és a bátyámmal gyakorlatilag az utcán nőttünk fel. Az volt az egyetlen szerencsém, hogy volt egy rendezett családi körülmények között élő barátom, és rengeteg időt töltöttem náluk. Ő és a szülei voltak nekem a minta, de náluk meg olyan voltam, mint a feketebárány. Kedveltek, jót akartak nekem, de tudták, hogy rendszeresen lehúzom őket, kihasználom a jóindulatukat.

Volt bármi siker az életedben, amire büszke lehettél?

J.: – Talán a sport, a gördeszkázás – ez határozta meg az életemet, különlegességet biztosított. Versenyezni sajnos nem volt lehetőségünk, mert nem volt rá pénzünk. Csak a pillanatnyi boldogság hajtott minket, no meg a gördeszkázásból fakadó Amerika-szeretet. Később ki is jutottam az USA-ba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!