hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Akire a legnagyobbak is felnéznek
Inerjú Kassai Viktorral, a legsikeresebb magyar labdarúgó-játékvezetővel

2016. 09. 15.
A Tatabányán született Kassai Viktor 15 évesen már lengette a partjelzők zászlaját, 24 évesen lett NB I-es játékvezető, 13 éve a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) bírói keretének tagja. Egy világbajnokságon, három Európa-bajnokságon és egy olimpián fújta a sípot, valamint vezetett már olimpia-és BL-döntőt is. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon három mérkőzést is vezetett, és további három mérkőzésen kapott még feladatot. A most induló BL-sorozatban pedig máris egy csúcsrangadót, a Paris Saint-Germain–Arsenal-összecsapást dirigálhatta.

Az, hogy az Eb nyitó mérkőzését rátok bízták, adott-e mentálisan pluszt? Ez azt jelentette, hogy a négy évvel korábbi Eb angol–ukrán mérkőzésén elkövetett hiba (Kassai nem adott meg egy szabályos gólt az ukránoknak – a szerk.) véglegesen a múlté?

– Egy Európa-bajnokságon megkapni a nyitó mérkőzést, egyértelmű szakmai elismerést jelent, továbbá azt is, hogy komolyan számítanak ránk, megbíznak bennünk. Európában már mindenki ezt a találkozót várta, úgyhogy volt rajtunk nyomás, de egy sportember számára ez az igazi kihívás. A kérdés második felére nyugodt szívvel mondhatom, hogy ami négy évvel ezelőtt történt, igazából már senkit nem érdekelt. Egyébként ez egy olyan műfaj, ahol a hibák a tevékenység részét képezik. Azaz, minden játék­vezető követ el hibát. A fontos az, hogy a jó ítéletek legyenek minél inkább túlsúlyban.

Mégis: abban a hibában, amit Vad István az angol–ukránon elkövetett, mennyire érzed felelősnek magad? Egyébként gondoltál-e arra, hogy az a hiba volt az utolsó lökés a gólvonal-technológia bevezetéséhez?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!