hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagyon kell a kollektív sikerélmény – Interjú Gundel Takács Gáborral

2016. 06. 23.
Máshol egy győztes Eb-döntő után van ilyen népünnepély, nálunk ehhez elég volt annyi, hogy egy csoportmeccsen megvertük Ausztriát. Ez is jelzi, hogy a magyaroknak nagyon nagy szüksége van olyan sikerekre, amitől nagynak érezhetjük magunkat, és ami miatt rólunk beszélnek, de nem negatív, hanem pozitív értelemben – mondta a Heteknek Gundel Takács Gábor, az M4 SPORT szakkommentátora.

Milyen most Franciaországban magyarnak, illetve magyar sportriporternek lenni?

– Ez a hatodik labdarúgó Eb vagy vb, amelyen részt veszek, de az első olyan, ahová a magyar válogatott is kijutott – azt tudom mondani, hogy világeseményen magyar focimeccset közvetíteni egészen fantasztikus és szokatlan érzés. Számolnak velünk, amit olyan aprónak tűnő dolgokban is észre lehet venni, mint hogy jó helyet adnak a magyar kommentátoroknak – és nem csak a magyarok meccsein. De a mérkőzéseken kívül is jó itt magyarnak lenni, Marseille-ben például nem volt olyan hely a városban, ahol ne lettek volna magyarok: a metrón, az utcákon, sőt, még a szállodai reggeli mellett is a válogatottról beszélgettünk a szurkolókkal.

Az újságíró kollégáktól milyen visszajelzések vagy kérdések érkeznek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!