hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A szemünk előtt omlott össze a veterán SS-tiszt”
Sándor Zsuzsa Oskar Gröning büntetőügyéről

2016. 06. 02.
Négy év szabadságvesztésre ítélte 2015 júliusában a lüneburgi büntetőbíróság az egykori auschwitzi haláltábor „könyvelőjét”. A ma 95 éves Oskar Gröning 300 ezer ember meggyilkolásához nyújtott bűn­se­gédletet. Sándor Zsuzsa jogász végigkövette a pert, és a közeljövőben könyvet jelentet meg a fordulatokban gazdag, ugyanakkor borzalmakkal terhelt eseményekről. Interjú.

Végigkövette Oskar Gröning perét, több tárgyaláson személyesen is részt vett. A könyvírás szándékával történt így?

– Eredetileg egy ügyvéd barátom szólt, hogy lesz ez a per, és hogy holokauszttúlélők is vallomást fognak tenni – ahogy a német jogban nevezik – mellékvádlókként. Ő képviselt néhány mellékvádlót, részben olyanokat, akik Magyarországon élnek. Először a szakmai kíváncsiság vezetett, érdekelt, hogyan zajlik egy ilyen büntetőper egy meglehetősen különleges témában.

Nézze meg a cikkhez kapcsolódó videointerjút!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!