hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szakcsi: Nem magyarázok, inkább játszom
Beszélgetés Szakcsi Lakatos Bélával zenéről, hitről, halhatatlanságról

2016. 01. 28.
„Mikor zongorázok, én sem »értek« a zenéhez. Nem tudnék játszani, ha nem magamat adnám: ha közben valakinek meg akarnék felelni, vagy mindig ahhoz viszonyítanék, hogy mi mindent tanultam és hallottam már, akkor nem kötném le a közönséget.  Ez a tudás valahonnan a génekből jön, isteni ajándék, a siker pedig az Ő sikere” – mondta lapunknak a 73 éves Szakcsi Lakatos Béla. A világhírű jazz-zongorista visszafogott színpadi viselkedése alapján zárkózott embernek tűnik, ám a Hetek mikrofonja előtt egy meglepően beszédes, derűs és szelíd ember ült.

Nézze meg a cikkhez kapcsolódó videónkat!

Minden nap gyakorol?

– Persze, mindig játszom, de kevesebbet dolgozom már. Tán ismeri Liszt Ferenc híres mondását: ha egy napig nem gyakorlok, azt csak én veszem észre, ha két napig, azt a zenészek is, ha három napig, azt már a közönség is.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!