Hetek Univerzum
Szakcsi: Ma sem előnyös, ha őszintén beszélsz Istenről, de én Nála keresem a halhatatlanságot
Beszélgetés Szakcsi Lakatos Bélával zenéről, hitről, halhatatlanságról

Fotó: Youtube / M2 Petőfi TV

Szakcsi: Ma sem előnyös, ha őszintén beszélsz Istenről, de én Nála keresem a halhatatlanságot
Beszélgetés Szakcsi Lakatos Bélával zenéről, hitről, halhatatlanságról
2016. 01. 28.
„Mikor zongorázok, én sem »értek« a zenéhez. Nem tudnék játszani, ha nem magamat adnám: ha közben valakinek meg akarnék felelni, vagy mindig ahhoz viszonyítanék, hogy mi mindent tanultam és hallottam már, akkor nem kötném le a közönséget.  Ez a tudás valahonnan a génekből jön, isteni ajándék, a siker pedig az Ő sikere” – mondta lapunknak Szakcsi Lakatos Béla. (2016. 01. 29.)  

Életének 80. évében vasárnap hajnalban elhunyt Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a nemzet művésze, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja. A szomorú esemény apropóján teljes egészében elérhetővé tettük korábbi interjúnkat a művésszel.

Nézze meg a cikkhez kapcsolódó videónkat!

Minden nap gyakorol?

– Persze, mindig játszom, de kevesebbet dolgozom már. Tán ismeri Liszt Ferenc híres mondását: ha egy napig nem gyakorlok, azt csak én veszem észre, ha két napig, azt a zenészek is, ha három napig, azt már a közönség is.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!