hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gazdagmami vállalkozni tanít
Interjú Vida Ágnes tanácsadó-bloggerrel

2014. 10. 09.
Vállalkozni tanít anyukákat – olykor apukákat is – Vida Ágnes tréner, a gazdagmami.hu kitalálója. Hiánypótló tevékenységéért, amely a gazdasági válság évei alatt bontakozott ki, múlt héten Nápolyban 2000 pályázó közül nyerte el az Európai Bizottság Vállalkozásösztönzési Nagydíját. „A több ezer eredményes vállalkozó anyuka nélkül, akik néhány év alatt nálunk tanulva indultak el, nem jött volna létre ez a magyar siker” – mondja interjúalanyunk.

Melyek voltak a zsűri szempontjai?

– Egyrészt az, hogy hány embert értünk el. A projektünk hatására 1600-an indítottak vállalkozást, sokan pedig a meglévő vállalkozásukat fejlesztették. Hat év alatt közel hatezren tanultak nálunk. Százezres nagyságrendben értünk el kismamákat, sőt nagymamákat is, hiszen jellemzően két korosztálynak nagy probléma a munkaerőpiac: a kisgyerekes, illetve a 45-50 év fölötti nőknek, akik elvesztik a munkahelyüket. Az ötvenesek jellemzően nyitottak az új ismeretekre, és rengeteg tapasztalatuk és ötletük van, amivel a fiatalabbakat is tudják segíteni.

A másik szempont, hogy mennyire másolható más országokban az ötlet. A mi modellünk az online oktatásra épül, és ezzel szinkronban folyamatos tanácsadást, utánkövetést, tapasztalatcserét folytatunk. Tavaly Romániában, Szlovákiában, Vajdaságban, Ausztriában is több ezren vettek részt az előadásainkon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!