hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kezdetben volt az információ

2014. 09. 25.
Prof. Dr. Werner Gitt a bibliai hit alapján álló tudományos elméletek kidolgozásának egyik legnagyobb hatású úttörője. Számos könyvet írt és előadást tartott a világ különböző rangos egyetemén a Biblia és a tudomány témakörében, két évtizede szorgalmazója az erről zajló vitáknak, párbeszédnek. Szakterületén, az informatikában a létezés alapjait érintő olyan forradalmi kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek sok hívő tudóst inspiráltak kutatási eredményeik bátrabb kommunikálására. Emellett küldetésének tekinti a Szentírás tekintélyének tudományos igényű védelmét.

Mire alapozza azt az állítását, hogy Isten létezése bizonyítható? Hiszen filozófusok regimentje, sőt teológusok állítják ennek ellenkezőjét.

– Azok a könyvek, művek, bölcseletek, amelyek alapján ők tagadják Isten létének bizonyíthatóságát, és sokan közülük magát Istent, semmivel sem különbek vagy magasabb rendűek a Bibliánál. Márpedig az Újszövetségben található egyik apostoli levél, nevezetesen Pál apostolnak a római gyülekezethez írt levele azt állítja, hogy a teremtményeket figyelve, tanulmányozva szükségképpen eljutunk arra a felismerésre, hogy van Teremtő. Maga a Biblia ajánlja számunkra, hogy ezen a módon bizonyítsuk nem hívő kortársaink számára Isten létezését. Ha egy filozófus vagy teológus a saját eszmerendszerén belül kialakított logika alapján ezt cáfolja, még mindig csak ott tartunk, hogy egy állítás és annak ellenkezője hangzott el.

A tudományos élet szereplői mindig azzal söprik le az asztalról a keresztény tudósok állításait, hogy azok vallásos világnézeten alapulnak és az elfogadott tudományos módszerekkel nem bizonyíthatóak. A mai tudományos paradigmák egy részével nem ugyanez a helyzet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!