hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az úszás Everestjén
Beszélgetés Mányoki Attila hosszútávúszóval

2014. 09. 04.
A Balaton hosszában 79,6 kilométer, a Rió Parana deltájában (Argentína) 88 kilométer, az Atlantic City körüli lagúnákban 39 kilométer, a 14 fokos Balti-tengerben 6 óra 14 perc, míg az év leggyorsabbjaként 2013-ban a La Manche csatorna átúszása 10 óra 47 perc alatt, 2014. augusztus 9-én a Tsugaru-csatorna keresztezése a világon tizenharmadikként – szemelvények Zalaegerszeg büszkesége, a 41 éves Mányoki Attila több mint kétszáz extrém úszóteljesítménye közül.

Mitől lett a víz a levegő után a második legfontosabb eleme?

– Asztmás gyerekként orvosi javaslatra kerültem vízközelbe. Nem merültem el, mint a balta nyél nélkül, hanem hamar kedves közeg lett számomra a víz. Majd kihalásztak, és egyszer csak azt vettem észre, hogy egy klub edzéseire járok. Rövid időn belül a lételememmé vált, hogy a vízben lehetek, úszhatok.

Aki jól úszik, az általában a medencét választja. Ön az olimpiai nyílt vízi hosszútáv helyett is inkább az úszó maratonit választotta. Miért?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!