hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi kell a jó focihoz?
Gera Zoltán az angliai levegőről, a magyar falakról és a tiszta lelkiismeretről

2014. 07. 03.
Magyarországon más szemüvegen keresztül nézik a futballt, mint Angliában. Kint nem a hibát keresik a másikban, a klubelnök nem ront be az öltözőbe egy vesztes meccs után, hogy számon kérje a játékosokat, és ha egy fiatal odakerül egy nagy csapathoz, a lehetőséget látják benne, és nem úgy néznek rá, mint aki letett már valamit az asztalra. A világbajnokság apropóján Gera Zoltánnal beszélgettünk a Premier Ligában szerzett évtizedes tapasztalatairól, C. Ronaldóról és Messiről, valamint a nemzetközi futballkultúráról.

Mivel kell rendelkeznie egy Magyarországról kikerülő fiatalnak, hogy nemzetközileg elismert, nagy focistává váljon? Általánosságban milyen prioritást állítanál fel?

– A tehetség fontos, de nem a leglényegesebb. A legfontosabb, hogy céltudatos legyek, tudjam, hogy mit miért csinálok. Ne csak azért eddzek, hogy holnap jól játsszak – persze az is fontos –, hanem hosszú távon, évekre előretekintve gondolkodjak. Fel kell építenem magam: először el akarom érni, hogy NB I-es játékos legyek, ha ez megvan, jön a válogatott, majd újabb cél lehet a külföldre igazolás.

A második, hogy eközben az ember folyamatosan tanuljon, tanítható legyen az újra. Ne gondolja azt, hogy ha elért egy szintet, akkor onnan már nincs följebb!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!