hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi kell a jó focihoz?
Gera Zoltán az angliai levegőről, a magyar falakról és a tiszta lelkiismeretről

2014. 07. 03.
Magyarországon más szemüvegen keresztül nézik a futballt, mint Angliában. Kint nem a hibát keresik a másikban, a klubelnök nem ront be az öltözőbe egy vesztes meccs után, hogy számon kérje a játékosokat, és ha egy fiatal odakerül egy nagy csapathoz, a lehetőséget látják benne, és nem úgy néznek rá, mint aki letett már valamit az asztalra. A világbajnokság apropóján Gera Zoltánnal beszélgettünk a Premier Ligában szerzett évtizedes tapasztalatairól, C. Ronaldóról és Messiről, valamint a nemzetközi futballkultúráról.

Mivel kell rendelkeznie egy Magyarországról kikerülő fiatalnak, hogy nemzetközileg elismert, nagy focistává váljon? Általánosságban milyen prioritást állítanál fel?

– A tehetség fontos, de nem a leglényegesebb. A legfontosabb, hogy céltudatos legyek, tudjam, hogy mit miért csinálok. Ne csak azért eddzek, hogy holnap jól játsszak – persze az is fontos –, hanem hosszú távon, évekre előretekintve gondolkodjak. Fel kell építenem magam: először el akarom érni, hogy NB I-es játékos legyek, ha ez megvan, jön a válogatott, majd újabb cél lehet a külföldre igazolás.

A második, hogy eközben az ember folyamatosan tanuljon, tanítható legyen az újra. Ne gondolja azt, hogy ha elért egy szintet, akkor onnan már nincs följebb!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!