hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Térkép a jövőbe
Interjú Balogh Péterrel, az NNG vezérigazgatójával

2014. 04. 10.
Mintha nem Magyarországon lennénk – mondja sokat látott kollégám kifelé menet az NNG Kft. budapesti, Szépvölgyi úti központjából. Valóban. Nemcsak az óriási irodaépület-komplexum ámulatba ejtő – amely elnyerte az Év Irodája 2012 díjat -, hanem az a mentalitás is, amely a cég világsikere mögött áll. Az NNG-t 2004-ben alapították többek között Balogh Péter vezetésével, aki akkor még csak 27 éves volt. A navigációsszoftver-fejlesztő azóta több irodát nyitott világszerte, jelenleg 560 alkalmazottja van, de év végére már hétszázan is lehetnek.

Hogyan értétek el, ha jól tudom, eddig egyetlen magyar cégként, hogy tavaly a Word Finance londoni gazdasági szaklap a világ száz legfontosabb vállalata közé sorolt benneteket olyan óriások társaságában, mint a Microsoft, az Apple, a Samsung, a JP Morgan vagy a nagy nemzetközi olajipari vállalatok?

– Többek között a cég növekedési és eredményességi mutatóit vizsgálták, maga a cégméret is számított, illetve a tevékenységünk globális hatása. Nyilván azt is meg szerették volna mutatni, hogy Kelet-Európában is jönnek fel a globális sikert elérő cégek, amelyek túl vannak a tűzkeresztségen, azaz már nem tervek, hanem tény, hogy sok helyre eljutottak, és ott vannak több tízmillió ember életében.

Honnan indultatok? Nagyon fiatalon kikerültél Finnországba dolgozni a Nokiához, majd pár év múlva hazajöttél, és saját vállalkozást indítottál, de az még nem az NNG volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!