hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kilencszer huszonnégy
Dr. Berzéki Ferenc a borzasztó egészségügyről, a saját felelősségről és a gyógyuláshoz vezető útról

2014. 04. 03.
„Ezt a csatát meg lehet nyerni” – vallja dr. Berzéki Ferenc oxiológus (sürgősségi szakorvos), a Százhalom Egészségügyi Központ főigazgatója, aki orvosként ment át a rákos megbetegedés és az abból való felépülés stádiumain. A megelőzés elkötelezett híveként úgy látja: egyre gyakoribb a rákbetegség, az emberek rettegnek tőle, de semmit sem tesznek az elkerülésére.

Hazánk a nemzetközi rákstatisztikák élén van. Mi ennek az oka Ön szerint?

– Annak a hiánya, ami engem megmentett: a korai felismerés, méghozzá az önvizsgálat és a szűrés révén. Három évvel ezelőtt hólyagrákot diagnosztizáltak nálam – egy hónappal azután, hogy a legelső szokatlan tünet után urológushoz fordultam. Igaz, csak azért mentem el, mert orvosként megszoktam, hogy mindig a legrosszabb eshetőségből kell kiindulni.

És szerencséje volt, mert az orvosa is komolyan vette Önt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!