hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zenélni csak szívvel lehet
Interjú Kiss Julianna BONIS BONA díjas zongora művésztanárral

2014. 02. 27.
Kiss Julianna a Ferencvárosi Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zongora művésztanára, a billentyűs tanszak vezetője, kiváló tehetséggondozó. Ezt ismerte el nemrégiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által odaítélt „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díj, de tantestülete is már másodszor választotta az „Év legeredményesebb tanárá”-vá. Nívós hazai és külföldi versenyeken gyakran első helyezést is elérő tanítvá­nyai pedig az „Év legeredményesebb növendékei” lettek.

Hogyan indult a pályája? Mi motiválta, mikor eldöntötte, hogy zenész lesz?

– Öt éves voltam, amikor eldöntöttem. Talán az inspirált, hogy ott volt egy hangszer a szobámban, és az lett a játszótársam. Azt, hogy zeneértő ember lettem, a szüleimnek köszönhetem, főleg édesapámnak, aki pici korom óta a zene szeretetére és ismeretére nevelt. Voltak időszakok, amikor nem szerettem gyakorolni, de amikor belegondoltam, hogy milyen lenne az életem zene nélkül, rájöttem, hogy nem bírnám ki. A zene szeretete tartott pályán.

Direkt választotta a tanári pályát a zongoraművészi helyett?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!