hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Messze-messze, egy távoli galaxisban
Interjú Éder Iván asztrofotóssal

Fotói nyolcszor nyerték el a nap képe elismerést a NASA-nal, a legutóbbi közülük a Greenwich-i Királyi Csillagvizsgáló Év Csillagászati Fotósa pályázaton harmadik helyet szerezte meg a mélyűrfotók kategóriában, továbbá harmadik lett a német Interstellarum Év asztrofotója 2013 nemzetközi versenyen is. Éder Ivánnal gyönyörű felvételeiről és az asztrofotózás rejtelmeiről beszélgettünk.

Mi az a mélyűr?

A fogalom az angol deep space-ből lett fordítva, gyakrabban használt magyar megfelelője a mély-ég kifejezés. Gyakorlatilag az univerzum naprendszeren kívül eső részét értjük alatta, ez a halvány ködök, galaxisok és csillaghalmazok világa.  

Nálad mi volt előbb, a fotózás, vagy a csillagászat szeretete?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!