hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Géntérképpel a sorozatgyilkos ellen
Interjú Dr. Peták István kutatóorvossal

2013. 05. 30.
Néhány éven belül akár az is megállapítható lesz személyes géntérképünk felrajzolásával, hogy életünk során milyen betegségek „leselkedhetnek ránk”. A módszer a rákos daganatok területén már napi gyakorlat, nemcsak a megelőzés, hanem a célzott kezelés tekintetében is – mondta el a Heteknek Peták István, a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ igazgatója. A témára Angelina Jolie döntése irányította rá a figyelmet, aki a mellrák megelőzése érdekében drasztikus lépésre szánta el magát.

Meglepődött azon a híren, hogy Angelina Jolie amerikai színésznő a mellrák magas kockázata miatt – orvosai tanácsára – „levetette” a melleit?

– Szakmai értelemben semmi rendkívüli nincs ebben a hírben, a megdöbbentő számomra éppen az, hogy ez ilyen nagy hír az emberek számára.

A szakmában evidenciának számít ez a megoldás?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!