hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A teljesség hiánya nélkül
Interjú Pásztory Dóra paralimpikonnal

2013. 04. 25.
Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok, Európa- és világbajnok úszónő. Jobb kezén három, bal kezén – amely a másiknál hét centiméterrel rövidebb, és nincs benne könyökízület – két ujja van. Papírja van róla, hogy „hátrányos helyzetű”, bár ő sosem érezte, hogy a végtaghiány miatt a helyzete hátrányos lenne.

2005-ben visszavonultál. Milyen megfontolás vezetett ide? Vagy nem is megfontolás, hanem hirtelen felindulás volt?

– Teljesen tudatosan készültem a visszavonulásra, egyáltalán nem felindulás volt. 15-16 éves koromtól kezdve már nem élveztem az úszást. Az egyetlen motivációt a versenyek jelentették. Sydney után egy paralimpiai cikluson keresztül tudtam még kitartani, de amikor Athénban megvédtem a címemet, ráadásul világcsúccsal, úgy éreztem, mindent elértem, amit a sportban el lehet. Már nem találtam olyan célt, ami ellensúlyozni tudta volna a napi edzések monotonitását.

A reggeli kelésekre, a feszes időbeosztásra gondolsz?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!