hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú dr. Barát Katalin családterapeutával
Csodát nem ígér, de szeretettel, empátiával segíti a hozzá fordulókat

2013. 03. 21.
A beszélgetésünkre készülve szúrópróbaszerűen felhívtam néhány családterapeutát, hogy időpontot kérjek, de másfél hónapra előre tele volt a noteszük. Ennyire kevés a szakember, vagy ennyire igényesek a magyarok a házasságukra?

– Az, hogy a családterapeutáknak tele van a naptárjuk, nem csak a párkapcsolati problémákból adódik. A házaspárok gyorsabban keresnek szakembert, ha gond van a gyerekükkel. Először elviszik gyerekpszichológushoz, aki azt mondja, hogy ez a probléma inkább a család működésével függ össze és nem a gyerekben romlott el egy csavar, és ez után keresnek családterapeutát. De azt is tapasztaljuk, hogy a házasság megjavítása érdekében is elég gyakran fordulnak ma családterapeutához, különösen a válási krízisek esetén.

Nehezen tudom elképzelni a magyar férfiakat, hogy önként és dalolva jönnek el a feleségükkel.

– Párterápiát az esetek túlnyomó többségében nők, feleségek keresnek. Volt egy jelentős tanárunk, Székely Ilona, aki azt mondta, hogy ha férfiak keresnek fel párterapeutát, akkor a feleségnek szeretője van, és el akar válni. Ez tényleg így van, hogyha férfiak jelentkeznek be, akkor az esetek túlnyomó többségében arról van szó, hogy a feleség már nagyon komolyan gondolkozik a válásról.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!