hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bokros Lajos szerint hazafias kötelesség a matolcsyz­mus elleni fellépés
Köldöknéző ábrándozás

2012. 10. 30.
Kotyvaléknak tartja Bokros Lajos a kormány gazdaságpolitikáját. Szerinte a Kádár-rendszer langymeleg, teljesítménnyel és nemzetközi versenyképességgel nem alátámasztott, külföldi hitelekből finanszírozott, koraszülött jóléti állama iránti ábrándokat a jelenlegi kormány leöntötte a Horthy-rendszer iránti neobarokk és nacionalista nosztalgiával. A közgazdászprofesszor a Heteknek adott interjújában arról is beszélt, hogy  indul a 2014-es választáson, illetve hogy vétek összehasonlítani a Matolcsy-csomagokat az általa fémjelzett 1995–1996-os stabilizációs programmal.

A kormánypárti vélekedések szerint Brüsszel beszállt a magyar választási kampányba, mert azáltal, hogy nem fogadja el a kormány deficittel kapcsolatos számait, további megszorításokra – újabb és újabb csomagok bejelentésére –kényszeríti Orbán Viktor kabinetjét. A választások előtti évben ez a Fidesznek rossz, ergo: az ellenzék érdekén dolgoznak Brüsszelben?

– Az Európai Bizottság elnöke néppárti politikus, és a bizottság tagjainak többsége is ebből a pártcsaládból való. Nem hihető, hogy ők ellene fordulnak annak a kormánynak, amelyik mögött az Euró­pai Néppárt egyik oszlopos tagja áll. Semmi értelme azon spekulálni, hogy kinek az érdekeit képviseli az Európai Bizottság, amikor világos, hogy elsősorban a magyar nemzet érdekét védi akkor, amikor nyolc év után szeretné látni, hogy hazánk kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól azáltal, hogy végre tartósan 3 százalék alá kerül a magyar államháztartás hiánya.

Konzervatív közgazdászok szerint pontatlanul számolt az Európai Bizottság, mikor a magyar tervek alapján a jövő évre 3,8 százalékos hiányt prognosztizált. Mint előbb beszéltünk róla, a bizottság elvárja, hogy 3 százalék alá nyomja a magyar kormány a hiányt, ez az oka a pótlólagos megszorító intézkedésnek. Mi van, ha az Európai Bizottság téved? Tévedhet-e véletlenül?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!