hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az Úttörők, a Liliomfi és Rákosi elvtárs problémája
Interjú Makk Károly Kossuth-díjas filmrendezővel

2012. 10. 04.
Emlékszik még arra az első film-élményre, amit látott? Mi volt az első, ami úgy megfogta?– A nagyon régi Ben Hurból az a kocsiverseny.Mi volt benne olyan érdekes?– Versenyeztek a kocsik, a lovak nyargaltak, az emberek hajtották a lovakat…Gyerekkorában az édesapja mozitulajdonos volt. Sokat járt moziba? Sok filmet látott?– Belógtam én mindig, mikor lehetett, azonkívül volt egy baráti köröm, abból is becsempésztem mindig egy-két barátot. És ez később szertartás lett, volt egy nagyon kicsi páholy a szélen, ami nem volt olyan kényelmes a vendégeknek, abban volt három szék, ott öten-hatan össze tudtunk húzódni, és nagyon sok nagy amerikai régi filmet láttam – most is emlékszem rájuk, a nagy színészekre és színésznőkre. Hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy a velem tervezett mérnöki pálya elől az utolsó pillanatokban elmenekültem, abban nem vagyok biztos.

Mi az, hogy velem tervezett mérnöki pálya?

– Édesanyám felmenői mérnökök voltak. Én Debrecenbe jártam a piarista gimnáziumba, ami egy nagyon elit nevelőintézet volt. Kaptam a „Kis mérnököt”, a „Kis technikust” karácsonyra, mindenféle ilyen dolgot.

És aztán mégsem lett mérnök.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!