hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyűlölt apák gyermekei
Beszélgetés Illésné Áncsán Arankával, a tiszadobi gyermekotthon leváltott vezetőjével

2012. 05. 04.
Nemrég vezetőváltás történt a tiszadobi gyermekotthonban, miként ez az ország legtöbb intézményében zajlik manapság. A leváltott igazgató, Illésné Áncsán Aranka – Oláh Ibolya és sokak „Anyácskája” – a volt állami gondozottakkal összefogva egy önellátó falu létrehozását is tervezi.

26 évet dolgozott itt, ebből több mint 20 évet vezetőként. Váratlanul érte a váltás?

- Nem mondhatnám. Amikor az új döntésmechanizmust megismertem, miszerint ezentúl nem a közgyűlés, hanem egyetlen személy dönt a kinevezésemről, már a pályázatbeadáskor tudtam, hogy nem leszek tovább igazgató. Talán egyedül a gyerekeket érte váratlanul a hír, másokat kevésbé. Az utóbbi években nem volt jó a gyerekotthont sem irányítani, mert azt láttam, hogy ami nekem érték, konkrétan a gyerek, az ember, az ma Magyarországon nem érték. Kiszálltam, mert ami most a gyermekotthonban következni fog, ahhoz nem szeretném, hogy közöm legyen. Nincs dráma: huszonéves gyermekeim már keresők. Nem akarok erről többet mondani.

Akkor hogyan tovább? Sokaknak hiányozni fog: korábbi és jelenlegi gondozottjai egytől egyig feltűnően sok szeretettel emlegetik Önt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!