hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olyan boldogságot érzek, amit korábban soha
- mondja Sáfrány Anita, a 2006-os tűzijáték egyik áldozata

2012. 04. 19.
Ha választanom kellene a mostani és a régi életem között, én a mostanit választanám - mondja a 29 éves Sáfrány Anita, aki a 2006-os tűzijátékon szerzett sérülése nyomán tolószékbe kényszerült. Párja támogatásával - aki a történtek után is mellette maradt - indult a Miss Colours szépségversenyen, amelyet kerekes székes hölgyek számára rendeztek meg.

Első hallásra érdekesen hangzik: „kerekes székesek szépségversenye".

Anita: - Furcsának tűnhet a szépségverseny és a mozgáskorlátozottság összepárosítása, ennek egyértelmű célja a figyelemfelkeltés volt a mozgáskorlátozottak helyzetére, így elsősorban az akadálymentesítésre és az előítéletekre. A verseny rávilágított arra is, hogy a szépség fogalma mi mindennel összefügg - az élet szeretetével mindenképp. Például több anyuka is volt a versenyzők közül, akik kerekes székben mentek férjhez, és gyereket is szültek. Végül ők nem értek el helyezést, amit nagyon sajnáltam. Az egyikükkel különösen összebarátkoztam, ő egy fantasztikus anyuka.

Honnan jött az ötlet, a bátorság, hogy indulj a versenyen?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!