hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A karosszékből álljanak most fel!
Beszélgetés Balogh Gáborral, a miniszterelnök sporttanácsadójával

2012. 01. 20.
Balogh Gábor öttusázó, a sydney-i olimpia ezüstérmese, kétszeres egyéni, nyolcszoros csapat-világbajnok, egyéni Európa-bajnok. Jelenleg a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója. Az élsportban szerzett tapasztalatait már felhasználták az új sporttörvény megalkotásakor.

Milyennek ítéli meg sportpályafutását az olimpiai ezüst, két egyéni világbajnoki, egy Európa-bajnoki arany, valamint a további tizenöt csapat és váltó aranyérem fényében?

- Valójában kerek egész. Mint az életben: sok örömöt, boldogságot kaptam, de a csalódás és a bánat sem került el. Magasra tettem a mércét magammal szemben, ezért olyan eredmények is bántottak, amelyekkel más talán elégedett lett volna. A pályafutásom első részében - nagyjából 2002-ig - szinte minden világversenyen sikerült dobogóra lépnem. Ezt egy nehezebb időszak követte. Meg kellett küzdenem a különböző démonjaimmal, belső feszültségeimmel. Teljesítményem, eredményeim ennek megfelelően hullámzóbbá váltak, de azért ekkor is sikerült magamat és az értem szurkolókat még meglepnem egy egyéni Európa-bajnoki arannyal. Azért így visszatekintve, beleértve a pekingi kudarcot is, elégedett vagyok azzal, amit elértem, nem maradt bennem hiányérzet. Mondom ezt annak ellenére, hogy karnyújtásnyira voltam az olimpiai bajnoki címtől, amit szerettem volna megszerezni.

Sikerült beteljesítenie a Kis-Balci becenévvel járó elvárást? Mármint, hogy Balczó András utódját látták Önben?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!