hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pedofília: Az áldozat újból áldozattá válik
Interjú Herczog Mária szociológussal

2010. 02. 26.
„Az egyházon belül elkövetett, gyerekek elleni cselekmények esetén is meg kell védeni az áldozatokat, és az elkövetőkre is vonatkozik a bün­te­tő­törvénykönyv. Ha tehát ilyen ügy kiderül, annak büntetőjogi következményei kell hogy legyenek.”

Minek tartja a pedofíliát? Betegség, aberráció, bűn?

- Klinikai értelemben azt tekintik pedofilnak, aki kizárólagosan vagy elsősorban prepubertás vagy esetleg serdülő gyerekek iránt érez szexuális vonzalmat. Ez egy nagyon erős és ellenállhatatlan késztetés, nehezen változtatható, már csak azért is, mert az érintettek egy jelentős része nem is akar ezen változtatni.

A gyerekek elleni erőszak elkövetői nagyobb részben olyan felnőttek, akik személyiségzavaruk, éretlen személyiségük, agresszivitásuk, hatalomvágyuk, alacsony önértékelésük, kudarcos párkapcsolataik vagy az attól való félelem okán visszaélnek a nekik kiszolgáltatott gyerekekkel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!