hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tüzes Csikó
A Csillag születik ifjú néptáncosa családról, szeretetről és a vidéki romantikáról

2009. 12. 24.
A mesemondással hírnevet szerzett vajdasági Utasi Árpi után a tizenhat éves nagydorogi Csikó Szabolcs – szintén szokatlan műfajban – szombaton csaknem hazavitte a második szériás Csillag születik tehetségkutató műsor trófeáját. A csillagléttel egy éven keresztül járó havi egymilliós járadékért két tehetséges énekessel és egy freestyle rapperrel kellett megküzdenie a virtuóz „géppuskalábú” néptáncosnak. A zsűri és a közönség egyik kedvencével a táncról, családról, a falusi és a pesti élet szépségeiről beszélgettünk.

A Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás zsűritag pályafutása során nem találkozott őstehetséggel - egészen mostanáig. Mikor kezdtél táncolni?

- Tizenkét éves koromban kezdtem a társastáncot, már ott kitűntem a többiek közül, a haladó szinten díjat is nyertem. A kezdő szinten szerintem bunda volt, de túltettem magam rajta, az emberek engem tapsoltak állandóan, még a mikrofonba is kijelentették, hogy én vagyok a közönség kedvence, és közönségdíjként adtak egy aranyzsiráfot. Az akkori táncpartnerem elhívott egy néptáncpróbára, ami nagyon megtetszett, de nagyon alapszintű volt, azt ismételgették, amit valamikor egy tánctanártól megtanultak.

Hogyan képezted magad?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!