hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú a móri gyilkosság nyomravezetőjével
Egy üveg bor

2009. 12. 04.
Lehet, hogy a mai napig szabadlábon lennének a móri mészárlás tettesei, ha egy amatőr hadszíntérkutató, Szebenyi István nem talál rá a gyilkos fegyverre. És ha a „találás” után nem izgatja annyira a fantáziáját az összefüggés – egy Kalasnyikov, egy postazsák és egy váltás ruha között –, hogy kombinálni kezdjen. És ha következtetéseiről nem értesíti a rendőrséget.

Ön és társai fémkereső detektorral kutatják az erdőket-mezőket. Mi ez a hobbi?

- A Wiking kutatócsoport egy amatőr hadszíntérkutató egyesület: a történelem iránt nagy fogékonyságot tanúsító emberek alkotják. Én konkrétan a Vértesben dolgozom évek óta. Megpróbálunk beazonosítani hadmozdulatokat, és tárgyi bizonyítékokat csatolni az eseményekhez. A tevékenységünk alapvetően két részből áll: van egy otthon ülős, az interneten böngészős, olvasós része, és van a másik, amikor kimegyünk a terepre, és fémdetektorral vallatjuk a helyszínt. Ez heti rendszerességgel vagy hetente kétszer is előfordul.

Korábban is érdeklődött a móri ügy iránt?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!