hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bush elnök a tenyerén hordozta Magyarországot
– mondja Simonyi András volt washingtoni nagykövet

2009. 11. 20.
A napokban jelent meg Csúcsrajáratva című könyve az Alexandra Kiadó gondozásában. Mit szeretne üzenni, és kinek?

- Ez egy szofisztikált diplomáciai könyv két országról, Amerikáról és Magyarországról, emberekről és emberi kapcsolatokról. Egyfajta kitárulkozás, ami sebezhetővé tett azáltal, hogy feltárja kettős, zsidó-katolikus kötődésemet, amire egyébként kifejezetten büszke vagyok. Meg akartam üzenni Magyarországnak, hogy miért olyan hihetetlenül fontos nekünk Amerikával tartani. Nem szabad be­le­törődnünk, hogy mi csak azt tudjuk produkálni, amit eddig letettünk az asztalra.

Mondana konkrétumokat?

- Látni kell például, hogy húsz évvel a rendszerváltás után már semmit sem lehet kapni azért, hogy abban a globális átalakulásban különleges szerepet játszottunk. Azóta belesodródtunk egy szerencsétlen, köldöknézős, turáni átkon siránkozó passzivitásba, ahelyett hogy újabb maradandó dolgokat hoznánk létre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!