hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szelek szerelmese
Balatonfüredi beszélgetés Láng Róbert vitorlázóval

2009. 08. 07.
Láng Róbert 2004-ben lőtte fel magát a száz leggazdagabb magyar listájára azzal, hogy eladta az általa alapított autóalkatrész-kereskedő céget, a Láng Kft.-t. Negyvenévesen - 1995-ben - lett szerelmes a vitorlázásba, és bár nem emiatt vált meg cégétől, azóta élete mégis a hajózásról szól. Új vállalkozást is alapított Adriatic Challenge néven, amely az európai vitorláspiac meghatározó szereplője. Ennek ellenére a Balatonon is szívesen hajózik. 2000-ben felújította a legendás Nemere II-t, amelynek a Kékszalag versenyen 1955-ben elért rekordját a mai napig nem tudták megdönteni.

Az imént ért partot egy nyolc-tíz fős csoporttal. Ez munka volt, vagy kikapcsolódás?

- Nem is tudom. Egy barátom megígérte valakinek, hogy kiviszi őket hajózni a Balatonra, de aztán közbejött neki valami, és megkért, hogy helyettesítsem. Szívesen tettem.

Mennyi időt tölt a Balatonon?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!