hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az első magyar nő, aki megmászta a Mount Everestet
Nyolcezresek vonzásában - Interjú Ugyan Anitával

2009. 06. 20.
Eljutott már Önhöz az a bizonyos csúcsfotó? Azt olvastam, hogy a nagy hideg miatt a csúcson nem működött a fényképezőgépe, és egy serpa segítette ki.

- Többen is voltunk fenn a hegyen, de sajnos egyikünknek sem működött a gépe, így valóban egy teherhordó készítette a fényképet. ő azonban nem jött vissza az alaptáborba, mikor én már lent voltam, hanem hazament a hegyi falujába. Ott azért nem annyira fejlett az infrastruktúra, így még nem kaptam meg a felvételt.

Ezek a serpák már akár több tucatszor is megjárták a csúcsot?

- Annyiszor azért nem. Éppen most állította fel az új rekordot egyikük: tizenkilencedik alkalommal volt fenn. Számukra ez munka, de emellett persze a dicsőség is sokat számít.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!