hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tiszta kabaré
Beszélgetés Lorán Lenkével

2009. 03. 14.
„Itt gyakran három perc alatt kell felhozni azt, amit más műfajnál három felvonáson keresztül lehet kifejteni.”

Lenke néni, mit jelent klasszikusan a pesti kabaré, milyen az igazi pesti humor?

A pesti kabaré arról szól, ami a hétköznapok során bárkivel megtörténhet. Nagy Endre kabaréját hívták először pesti kabarénak, aki erős politikai kritikákat osztogatott akkoriban. Nem véletlen, hogy aztán őt le is tiltották, mert nagyon kemény volt. A pesti kabaré Pesten történik: beletartozik a politika, a divat, az erkölcs, az erkölcstelenségnek egy finom vonulata, a házasságok, a félreértések, a megcsalások. Egy két és fél órás pesti kabaré olyan, mintha öt komoly, háromfelvonásos drámát vagy vígjátékot játszanánk különböző színházakban. A pesti kabaré a maga iróniájával összesíti a lényeget, és 5-10 percben adja azt át a publikumnak.

Hogyan alakult, hogyan változott a pesti kabaré az évtizedek során?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!