hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aforizmák mestere
Referenciák: Gobbi, Feleki, Latabár, Rátonyi, Alfonzó, Kabos, Kazal, Kibédi

2009. 02. 14.
„A humorista olyan ember, aki a vidámban meglátja az elszomorítót és a komorban a jókedvre derítőt” – így definiálja önmagát Galambos Szilveszter, aki évtizedeken át közel 30 ezer aforizmával és számtalan humoreszkkel örvendeztette meg a Ludas Matyi szatirikus hetilap olvasóit és a Rádiókabaré hallgatóit. Az abszurd humor egyik magyarországi nagypapájával a világhírű pesti kabaré természetrajzáról és annak jeles képviselőiről beszélgettünk.

Mit tudtak a régi idők nagy humoristái, amit a maiak nem tudnak? Miért nincsenek ma már Hofi Gézák?

- Látja, ezt én sem értem, bár a jövő ebből a szempontból sem reménytelen, van utánpótlás. A mi kis Magyarországunk mindig is humornagyhatalom volt, még ha manapság egyre alpáribbak is a poénok. Lakosságszámra vetítve kiemelkedően sok humoristával és karikaturistával büszkélkedhettünk. Talán nem veszi szerénytelenségnek, ha azt merészelem állítani, hogy az utolsó mohikánok közül már csak ketten maradtunk. Időskorom legnagyobb ajándéka, hogy barátomnak tudhatom - nem is tudom kimondjam-e a nevét, mert akkor a fél ország, aki ezt olvassa elájul, és irigykedni kezd rám, de sebaj - a 87. évét taposó Kaján Tibort, a világ legnagyobb élő karikaturistáját. Vele fél szavakból is megértjük egymást. Tudja maga, mi az a Smoll paszta?

Nem.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!