hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Legnehezebb a sikerből tanulni
– mondja Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

2009. 01. 17.
Állítólag volt Önben egy kis drukk a hétfő délelőtti edzés előtt. Három olimpiai győzelem után miért?–ŰÚjabb négyéves ciklust kezdtünk el. Ha ennek tisztességes és eredményes elvégzése előtt az emberben nincs meg az a feszültség, ami élete legelső edzése előtt megvolt, akkor az eredmény sem lesz jó. És ez így helyes. Aztán az edzés közben rájöttem, hogy nem nekem kell drukkolnom, inkább oldanom kell a fiatal és a válogatott edzésén először részt vevő játékosok drukkját.

Miért van szükség arra, hogy még az úszás részidejét is személyesen mérje a stopperral? Miért nem adja ki az ilyen feladatokat a segédedzőnek?

–ŰVoltak feladatok, melyeket átadtam, de voltak olyan részek, melyeket én végeztem el: egyrészt kíváncsiságból, másrészt a hatékonyság miatt, ugyanis a játékos is jól tudja, hogy sok döntés esetében a szövetségi kapitány szava a legfontosabb, ennélfogva nagyon lényeges, hogy én tevékenyen részt vegyek az edzésen. Ez persze nem mindenütt szokás, vannak kollégák, akik csak a taktikai megbeszéléseken vannak jelen. Én korábban a tornatermi edzéseket is személyesen tartottam meg. Ez számomra is hasznos, mert így aktívabb vagyok, és a játékosoknak is fontos a személyes kontaktus.

Mi motiválta, hogy három, zsinórban megnyert olimpia után elvállalja újabb négy évre a kapitányságot? Hiszen túlszárnyalni az olimpiai aranyat nem nagyon lehet, vagyis legjobb esetben is „csak” beállítani tudja a korábbi eredményt. Ugyanakkor – mondjuk – egy bronzérem már kudarcnak tűnhet. Miért kockáztat?

–ŰAzt a három aranyat, amit megnyert a csapat, és az ehhez vezető edzői munka minősítését nem veszi el tőlem senki. Vagyis a múltat abszolút nem teszem kockára. Ami motivált, az a játékosok és edző kollégák bizalma: úgy éreztem, azt szeretnék, hogy folytassam, mert velem látnak esélyt a jó szereplésre.

Ez a közérdek. De mi motiválta személyesen?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!