Semmi esélyt nem adtak nekik, mégis túlélte a 22 hétre született brit ikerpár
Harley és Harry a legfiatalabban világra jött babák közé tartoznak Nagy-Britanniában
Semmi esélyt nem adtak nekik, mégis túlélte a 22 hétre született brit ikerpár

Youtube/LIVEUPDATE

2022. 02. 28.
Harley és Harry Crane a Queen's Medical Centerben, Nottinghamban látták meg a napvilágot október 26-án, mindössze 22 hét és 5 nap terhesség után. A most 18 hetes ikerpárt hónapokig az újszülött osztályon kezelték őket, ezalatt szüleik Instagramon osztották meg az idevezető rögös út emlékeit.

Születésük csodálatos története egy brit családban bontakozott ki. Harleyt és Harryt a legkorábban született babák közé sorolták az Egyesült Királyságban.

Édesanyjuk, Jade Crane korábban úgy nyilatkozott, hogy reméli, hogy a „nagyon közeli jövőben” hazahozhatják őket. Nagyon várta már, hogy végre a családi otthonban fogadhassák a csöppségeket.

Az ikrek végül február 24-én hagyhatták el a kórházat.

Jade és férje, Steve 11 éven át próbálkoztak azzal, hogy Jade teherbe essen, és megannyi kezelésen és vetélésen kellett átesnie, míg végül várandós lett Harryvel és testvérével, Harleyvel.

Amikor az ikrek világra jöttek, egyikük 500 grammot, másikuk 520 grammot nyomott. Jade nagyon megijedt, vajon túlélik-e a kicsik.

„Mégis volt bennem egyfajta békesség, és imádkoztam, hogy sikerüljön, hogy sírjanak, hogy életjelet mutassanak – ami meg is történt.”

Az ikrek igazi „kis harcosok”, mindenkit megleptek, emlékezett vissza édesanyjuk. Majd hozzátette, hogy a sikerhez hat műtéten, egy szepszisen, agyvérzésen és tüdővérzésen át vezetett az út.

„Csodálatos érzés volt hallani őket sírni, bár még azért féltem”

- mondta Jade.

Az orvosok először lesújtó diagnózissal szolgáltak a kis Harley és Harry Crane számára, de a babák mindvégig kitartottak. „Kalandos” utazásuk története és a róluk készített fotók bejárták a brit, illetve a világsajtót.

„Be fognak kerülni az orvostudomány történetébe” – tette hozzá édesanyjuk.

„Biztos vagyok benne, hogy elneveznek majd róluk egy díjat, mindenki csak ámul rajtuk!”

(BBC/CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!