Meglepő? Olyan sok 1-es csillagozást kapott A kis hableány IMDB-n, hogy az oldal belenyúlt az értékelésbe
"Szokatlan aktivitás" okán
Meglepő? Olyan sok 1-es csillagozást kapott A kis hableány IMDB-n, hogy az oldal belenyúlt az értékelésbe

Youtube/ Walt Disney Studios

2023. 06. 02.
Olyan sok 1-es csillagozás érkezett be IMDB-n a múlt héten debütált "A kis hableány" című alkotásra, hogy az oldal gyanús aktivitásnak tekintette a jelenséget - és belenyúlt a pontozásba.

Fontos adalék, hogy jelentős kritikai visszhangot kapott a Disney, amiért a készítők úgy döntöttek, hogy Ariel szerepét egy színes bőrű színésznőnek, Halle Bailey-nek adják - holott a „klasszikus” 1989-es rajzfilm-adaptációban Ariel még fehér volt.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A film IMDB-adatlapján feltüntetett (frissített) értékelés szerint közel 50 ezer szavazat alapján jelenleg 7/10-en áll a film. Mindezt úgy, hogy egyébként mintegy 40 százaléka a szavazatoknak 1-es.

Az értékelések részletes adatai mellé az IMDB feltüntette, hogy „Szokatlan aktivitás” és hogy

„Értékelési mechanizmusunk szokatlan szavazási tevékenységet észlelt ennél a címnél. Minősítési rendszerünk megbízhatóságának megőrzése érdekében alternatív súlyozást (...) alkalmaztunk.”

Vagyis: kicsit feltornázták a csillagozást, nehogy még lejjebb zuhanjon a film reputációja.

előfizetés

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!