Gyanúsan sok "halálos baleset" éri az iráni rakétatudósokat az elmúlt hetekben
Izrael több esetben tagadta, hogy köze lenne az incidensekhez
Gyanúsan sok "halálos baleset" éri az iráni rakétatudósokat az elmúlt hetekben

Illusztráció(Forrás: Youtube/Washington Post)

2022. 06. 13.
Az elmúlt hetekben az Iszlám Forradalmi Gárdához (IRGCC) tartozó több tiszt is életét vesztette rejtélyes körülmények közözt. Ezúttal a Gárda légierejének egyik tagja halt meg autóbalesetben. Bár többen a Moszadot sejtik az incidensek mögött, Izrael határozottan tagadja, hogy bármi köze is lenne azokhoz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, május végén "halálos baleset" történt egy, az iráni védelmi minisztériumhoz tartozó, Teherán melletti kutatóintézetben, melynek során egy mérnök meghalt. Június elején Ali Eszmailzade, az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) ezredese vesztette életét, miután gyanús körülmények között kiesett lakásának erkélyén. 

Izrael tagadta, hogy köze lenne az ezredes halálához.

Sajjad Kodaeit – aki szintén a 840-es egység tagja volt és állítólag Eszmailzade miatt halt meg – két azonosítatlan motoros ölte meg nemrégiben. Ajub Entezari is nemrégiben halt meg, amikor egy vacsora során megmérgezték, majd az esemény házigazdája elmenekült Iránból. Az iráni tudós drónokkal kapcsolatos kutatásokat végzett és rakétafejlesztéssel is foglalkozott.

Az iráni média a napokban újabb halálesetről adott hírt: ezúttal a Gárda légierejének egyik tagja halt meg autóbalesetben.

Ali Kamani “bevetés közben” vesztette életét, és a halálhírének közzététele után egy órával az is kiderült, hogy egy tudós is meghalt.

Mohamed Abdu pilóta nélküli légi járművek (UAV), ballisztikus rakéták és műholdak fejlesztésével foglalkozott. A férfi egy észak-iráni katonai bázison halt meg, tisztázatlan körülmények között, de szintén a feladata teljesítése közben.

(Ynet / Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!