"Férfiként kemény életem volt, békére vágyom" - Apácának állna egy "transznő" Belgiumban
Eefje Spreuters kijelentette, ha nem engedik zárdába, saját transzapáca rendet alapít
"Férfiként kemény életem volt, békére vágyom" - Apácának állna egy "transznő" Belgiumban

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 04. 12.
Eefje Spreuters egy "transznemű" belga katolikus biológiai férfi most azon igyekszik, hogy kolostorba vonulhasson és apácává váljon, vagy ha ez nem sikerül, olyan rendet hozzon létre, ahol a hozzá hasonlóak otthonra lelnek.  

Spreuters a helyi médiának elmondta, bárhová is próbál meg jelentkezni, az apácák lelkesen fogadják, de szabályaik szerint nem megengedett, hogy egy magát nőként meghatározó férfi csatlakozzon hozzájuk. 

A férfi ennek ellenére már el is kezdte "Eefje nővérnek" hívni magát. 

“Mindig is nőnek éreztem magam, és rendkívül vallásos nevelést kaptam, főként anyámtól. Egész életemben kolostorba szerettem volna vonulni. Férfiként kemény életem volt, most békére vágyom"

- nyilatkozta döntéséről Spreuters. 

“Eefje nővér" állítása szerint számos nővér reagált pozitívan egy új transzapáca rend létrehozásának ötletére, és arra hogy azt előterjesszék az egyházvezetői szinteken is. 

"Ha kell, a pápához is elmegyek a Vatikánba. Elhívásom erősebb, mint valaha." 

Nem sok esély van rá, hogy egyhamar valóra tudja váltani álmát, hiszen a katolikus egyházban továbbra is uralkodó antropológiai nézet, hogy a biológiai nem, amivel születik az ember, nem változik. Bár Ferenc pápa több ízben is úgy tűnt, lazítani látszik a transz életvitellel kapcsolatos normákon, az apácarendek "színesítése" továbbra sincs tervei között.

(elizabethjohnston.org/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!