Fehérek lakta övezetben vásárolt 1,4 millió dolláros házat a BLM-alapító, sokan felháborodtak
Patrisse Khan-Cullors többek szemében nem igazi marxista, hanem csaló
Fehérek lakta övezetben vásárolt 1,4 millió dolláros házat a BLM-alapító, sokan felháborodtak

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 12.
Komoly kritikát vont maga után a Black Lives Matter szervezet marxista társalapítója, Patrisse Khan-Cullors döntése, mellyel újabb, 1,4  millió dolláros házat vásárolt egy főként fehérek által lakott területen. Felvetődött a kérdés, hogy a BLM adományok dollártízmilliói vajon mire mennek el?

A szervezetet Patrisse Cullors alapította meg 2013-ban Alicia Garzával és Opal Tometivel közösen, de közülük jelenleg már csak Cullors aktív benne. Nem világos, hogy a nő a BLM-től kap-e pénzt, vagy saját vagyonából építi ingatlanbirodalmát.

A 37 éves hölgy immár negyedik ingatlanát vette meg egyedül Amerikában, számolt be róla a The New York Times. A Daily Wire információi szerint Cullors további ingatlanvásárláson is gondolkodik, beleértve egy karib-tengeri házat is. 

Harcostársai közül azonban sokan nem nézik jó szemmel növekvő ingatlanbirodalmát, és még azt is megkérdőjelezik, hiteles marxista-e, mondván,

a fekete amerikaiak helyzetén nyerészkedik, és egy "csaló".

"Furcsa, hogy egy olyan személy, aki azt állítja, hogy szereti a fekete embereket, olyan lakóhelyet választ, ahol gyakorlatilag nincsenek fekete emberek"

- jegyezte meg az egyik Twitter-felhasználó, utalva arra, hogy Khan-Cullors a Los Angeles melletti, túlnyomórészt fehérek által lakott Topanga Canyonban vásárolt házat.

"A fekete emberek elleni igazságtalanságon nyerészkedett. Már az első naptól fogva becsapják az embereket"

- írta egy másik felhasználó.

A BLM-alapítónak számos saját bevétele van bestseller könyvének eladásából, illetve a Warner Broshoz hasonló cégekkel kötött üzleteiből.

A szervezetet is számos kritika érte az elmúlt időben, amiért 2020-as év alatt sokkoló összeget, mintegy 90 millió dollárt (durván 27 milliárd forintot) keresett miközben tömeges zavargásokba, erőszakba és gyújtogatásokba fulladó tömegtüntetéseket szervezett Amerika és Európa-szerte.

A Black Lives Matter úgy nyilatkozott, ki fog dolgozni egy infrastruktúrát arra, hogy az adományok a faji igazságosságért küzdő több szervezethez is eljussanak.

Vagyonának kezelését és annak átláthatóságát azonban többen megkérdőjelezik, magán a szervezeten belüli helyi csoportok is.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!