Hetek Univerzum
„Kell egy biztonságos hely, ahol megélhetjük a fájdalmat”
Mélységek és magasságok: beszélgetés Sterczer Hildával, Erőss Zsolt özvegyével

Forrás: Mozinet

„Kell egy biztonságos hely, ahol megélhetjük a fájdalmat”
Mélységek és magasságok: beszélgetés Sterczer Hildával, Erőss Zsolt özvegyével
2022. 10. 20.
„A siker nem a hegycsúcs elérése, hanem az onnan való visszatérés. Ezt a fáradságos utat nem lehet megspórolni: le kell jönni a hegyről, s ez a hegymászásban és a gyászfeldolgozásban egyaránt alapigazság” – mondja Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, aki maga is hegymászó. Küzdelméről film is készült, amely Magasságok és mélységek címmel látható a mozikban. (2022.10.21.)

A Suhajda Szilárd magyar hegymászó emlékére rendezett mai (május 30-ára meghirdetett) megemlékezés alkalmából teljes terjedelmében elérhetővé tettük Sterczer Hilda hegymászóval, Erőss Zsolt özvegyével készült korábbi interjúnkat.

Nagyon pozitív fogadtatása van a rólad készült filmnek, szerinted miért?

– Egyrészt azért, mert Zsolt emléke ma is erősen él a köztudatban, másrészt mert a film készítői mindent beletettek ebbe a munkába, emberileg és szakmailag is. Nagyon drukkoltam nekik, mivel Sándor (Csoma Sándor rendező – a szerk.) egy nagyon nehéz témát választott. A film révén tulajdonképpen segíteni szerettünk volna az embereknek abban, hogy könnyebben fel tudják dolgozni a saját veszteségeiket – és azt látni, hogy óriási a fogadókészség a témára.

Elvittem a filmre egy Covid-özvegy ismerősömet is, aki örült, hogy látta, és azt mondta: szerinte nagyon fontos és hiánypótló a film, s bár az ő története nem ugyanaz, magát a gyászfolyamatot nagyon hasonlóan éli meg.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!