Hetek Univerzum
Szülők, akik a lehangoló diagnózis ellenére megtartották magzataikat
Velük teljes a család

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Szülők, akik a lehangoló diagnózis ellenére megtartották magzataikat
Velük teljes a család
Down-szindróma, halva születés, lyukas szív. Ilyen és ehhez hasonló címkékkel szembesültek a szülők a rendelőben, terhesgondozás során – a szakmai javaslat minden esetben az abortusz volt. Ők mégis másképp döntöttek. A téma érzékenységére való tekintettel az érintettek nevét megváltoztattuk. (2020.11.06.)

Március 25-én tartják szerte a világon a magzatgyermekek világnapját, aminek alkalmából most teljes terjedelmében elérhetővé tettük korábban e témában megjelent cikkünket.  

A kisfiú, aki kipisilt magából egy életveszélyes vírust

„A harmadik gyermekünkkel voltam várandós, mikor az első trimeszteres vérvételem eredményeiből kiderült, hogy elkaptam egy citomegalo nevű vírusfertőzést (CMV-t)” – kezdi a történetmesélést Enikő. A vírus, mint kiderült, akkor veszélyezteti leginkább a méhben fejlődő magzat életét, ha az édesanya fogantatáskor kapja el a betegséget. Enikőék pontosan így jártak. 

.
(Forrás: Hetek)

„A nőgyógyászaton felvilágosítottak, hogy ilyenkor el szokták vetetni a magzatot, mert nagy esély van rá, hogy amúgy is elvetélek; vagy ha mégis ki tudom hordani a babát, akkor elképzelhető, hogy halva szülöm meg. Ha csodával határos módon életben marad, akkor süket, vak vagy agykárosodott lehet – tájékoztattak a szakemberek.”

Enikőt a többi konzultáción sem bátorították a magzat megtartására. „Az asszisztens hölgy is tényként közölte, hogy ilyen esetben abortuszt szoktak végezni. Én mondtam neki, hogy ezt nem szeretnénk, mert a már megszületett gyermekeinkbe sem vágnánk bele a konyhakést, ha történne velük valami. Erre azt válaszolta, hogy ne így fogjam fel a dolgot. Csak annyit tudtam mondani, hogy nem látok nagy különbséget a konyhakés és az orvosi eszköz között, amivel a piciket az anyjuk méhében feldarabolják… Végül elfogadta az álláspontunkat, és tisztelte, hogy így állunk hozzá az élethez.”

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!