hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amazon-cenzúra: melegeknek nincs visszaút?
Pedig az életformaváltás szabadsága alapvető emberi jog

2019. 07. 11.
Az Amazon július elején véglegesen betiltotta annak a könyvnek a forgalmazását, amely lehetségesnek mondta a homoszexuális életmód megváltoztatását. A cenzori döntést számos volt meleg őszinte vallomása cáfolja.

 

A világ legnagyobb internetes könyváruháza homoszexuális érdekvédő csoportok kérésére hivatkozott, amikor úgy döntött, hogy nem árusítja többé Dr. Joseph Nicolosi pszichológus műveit. A kritikusai által a „konverzációs terápia atyjának” nevezett orvos „bűne” csupán annyi volt, hogy lehetségesnek tartotta a nem kívánt homoszexuális vonzalom megváltoztatását.

A 2017-ben elhunyt amerikai orvos nem akart egyetlen homoszexuálist sem arra kényszeríteni, hogy akarata ellenére változtasson szexuális orientációján (amint azt a 20. század elején az úgynevezett reparatív terápia hívei külső beavatkozásokkal, időnként drasztikus műtétekkel megpróbálták), de azt állította, hogy szükséges és lehetséges korszerű terápiát nyújtani azoknak a felnőtt férfi homoszexuálisoknak, akik erre önként igényt tartanak, mert úgy érzik, hogy valódi identitásukkal és biológiai nemükkel nincs összhangban az, ahogyan élnek. (Lapunk 2017-ben közölt portrécikket Dr. Joseph Nicolosiról: Elhunyt az „ex-gay” mozgalom pionírja. Hetek, 2017. március 17.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!