hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A „palesztin Jézus” hazugsága
A zsidóságot is sérti a hamisítás

2019. 07. 18.
Az egyik legismertebb radikális amerikai palesztin aktivista, Linda Sarsour július elején egy Twitter-üzenetével nagy vihart kavart: „Jézus palesztin volt Názáretből, és a Korán úgy ír róla, mint akinek bronzbarna bőre volt és gyapjas haja.” A „palesztin Jézus” hazugság nem mai keletű, ám újdonság, hogy az antiszemita propagandával szemben egyre többen állnak ki Izraelben a történelmi Jézus mellett.

 

A demokrata pártban népszerű antiszemita aktivistának sokan válaszoltak, többek között Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia, aki az Újszövetségre hivatkozva cáfolta Sarsour állítását: „Ennyire ostoba vagy? A kereszten Jézus feje felett az »INRI« felirat állt, a »Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm« rövidítése, ami azt jelenti latinul, hogy »Názáreti Jézus a zsidók királya«! 

A Biblia azt mondja, hogy Jézus Júdeában született és nőtt fel!” – írta Jair Netanjahu, aki egy keresztre feszített Jézus-képet is mellékelt Twitter-üzenetéhez, amin az idézett felirat is látható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!