hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A magyarok mintát adnak Európának
Interjú Daniel Pipes történésszel, Közel-Kelet-kutatóval

2019. 04. 11.
Budapesten tartott előadást korunk egyik legismertebb orientalista történésze, Daniel Pipes, aki szerint Európában egyre többen figyelnek a bevándorlással szemben elutasító és a civilizációs értékeket védelmező magyar modellre.

A nemzetközi migrációs konferencián tartott előadásában azt a meglepő kijelentést tette, hogy Európa jövőjét nem a föderációs törekvések, hanem a szuverén nemzetállamok határozzák meg. Mire alapozza ezt a prognózisát?

– Ma az Európai Unióban a döntéseket nemzetállamok hozzák meg. Például az önök kormánya eldöntötte, hogy kerítést épít a határon, és ezt a döntést végre is tudta hajtani. Szlovákia úgy döntött, hogy nem fogad be menekülteket, és így is cselekedett. Jelenleg dönthetnek a nemzetállamok a saját érdekeik szerint, anélkül, hogy emiatt szakítaniuk kellene az Európai Unióval.

Úgy látja, hogy ez a folyamat abba az irányba vezet, hogy a tagállamok egyre nagyobb szabadságot tudnak kivívni Brüsszellel szemben?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!