hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vissza a jövőbe
David Wilkerson drámai látomása 1973-ból

2018. 11. 08.
A keresztény egyháztörténelemben rendszeresen voltak olyan személyek, akik a jövőről szóltak. Kijelentéseik hitelességéről véleményt alkotni csak az utókor tud. Cikkünkben egy 45 évvel ezelőtt született látomás társadalmi-kulturális előrejelzéseit vetjük össze korunk néhány eseményével.

David Wilkerson 1973 áprilisában kapta a látomását arról, hogy milyen folyamatok és események előzik meg Jézus Krisztus visszajövetelét. Mint a The Vision (A Látomás) című könyvében leírja, egy este, amikor a szobájában imádkozott „nem látott villogó fényt, sem nem hallott hallható hangot és angyal jelenését sem érzékelte”, mégis megrázó erővel határozott képek bontakoztak ki előtte, amelyek a jövőre vonatkoztak.

Wilkerson jó darabig vívódott azon, hogy közzétegye-e a látomásai tartalmát. Életében ezt az estét megelőzően csupán egyetlen hasonló élménye volt, amikor 1958-ban elhívást kapott Istentől arra, hogy egy kis pennsylvaniai városkából New Yorkba költözzön, hogy drogos tinédzser fiatalok felé szolgáljon. Ez a látomás 1973-ra beteljesedett, Wilkerson sikeresen tevékenykedett a nagyvárosi bandák tagjai között, és New York központjában, a nevezetes Times Square-en vezetett egy evangéliumi gyülekezetet (portréját lásd keretes cikkünkben).

A lelkész a látomásai nyomán több különböző területre csoportosítva (gazdasági válságok, természeti csapások, morális hanyatlás, változások a társadalomban és az egyházban) foglalta össze a várható trendeket. Miután az első két területen ma már a szakemberek, közgazdászok és klímakutatók véleménye is jórészt egybevág azzal, amit Wilkerson előre jelzett (gazdasági ciklusok hirtelen váltakozása és a szélsőséges időjárási jelenségek megszaporodása), ezért cikkünkben azokra a prognózisokra szeretnénk részletesebben kitérni, amelyek a látomás megszületése idején szinte hihetetlennek tűntek, ma azonban nyilvánvaló realitássá lettek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!