hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Evangéliummal a választásokon
Latin-amerikai vallási-politikai gátszakadás

2018. 10. 18.
A több mint 50 milliós brazíliai evangéliumi keresztény tábor szavazói dönthetnek a hétvégi elnökválasztáson. Hogyan lett a világ legnagyobb katolikus országából a karizmatikus kereszténység egyik centruma?

 

Jó két évtizede, 1997 őszén egy használaton kívüli Sáo Paoló-i katonai repülőtéren a kereszténységnek új dimenzióját ismertem meg. A brazil metropoliszban evangéliumi keresztények tartottak nagygyűlést egy héttel azután, hogy II. János Pál pápa ugyanezen a hatalmas aszfaltsíkságon tartott ünnepi misét. Megdöbbentő volt ott állni az Európából érkezők számára elképzelhetetlenül sok karizmatikus hívő között, de bevallom, akkor azért úgy gondoltam, hogy a nagygyűlés egyfajta demonstráció, hogy a világ legnépesebb katolikus országában élő evangéliumi keresztények is megmutassák jelenlétüket és erejüket. Nyilván így is volt, de amihez akkor országos összefogásra volt szükség, az mára természetes társadalmi tapasztalattá vált. A hagyományos, tekintélytisztelő katolikus Dél-Amerika a világ legdinamikusabb keresztény régiójává vált.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!